آشنایی با انواع هیتر
هیتر صنعتی چیست؟
هیتر heater یکی از کاربردی ترین و مناسب ترین وسیله هایی که به منظور ایجاد گرما و حرارت مورد استفاده قرار می گیرد .
این محصولات در انواع مختلفی از جمله هیتر برقی، هیتر گازی، یونیت هیتر و هیتر برقی صنعتی تولید و به بازار عرضه می شوند.
از این دستگاه می توان به منظور گرمایش طیف وسیعی از محیط ها از جمله ساختمان ها، فروشگاه ها، سالن ها، سوله ها، کارخانه ها و کارگاه ها و موارد بسیاری دیگر استفاده کرد.
معمولا برای انتخاب ظرفیت گرمایشی هیتر در محیطی استاندارد به ازای هر متر مکعب از فضای مورد نظر نیاز به 40 کیلو کالری گرما در هر ساعت است.
این مورد می تواند معیار مناسبی برای انتخاب ظرفیت گرمایشی دستگاه شما باشد.
به منظور انتخاب مطلوب این دستگاه، در این قسمت انواع مختلف آن را مورد بررسی قرار می دهیم و همچنین حالت هایی که هر محصول می تواند در نوع مورد نظر داشته باشد را بیان می کنیم.
هیتر برقی
در مناطقی که به هر دلیل، دسترسی به انرژی گاز وجود ندارد و یا به علل متعدد قیمت تمام شده گاز در آنجا زیاد است (مانند مناطق گرمسیر)، بهترین گزینه استفاده از هیتر های برقی است.
به صورت کلی هیتر برقی دستگاهی است که انرژی الکتریکی را دریافت کرده و آن را به انرژی حرارتی یا گرما تبدیل می کند.
این گرما به وسیله عبور این جریان الکتریکی از موادی که دارای مقاومت بسیار زیادی هستند، حاصل می شود.
در واقع تمامی سیستم های حرارتی برقی مانند اتو با این مکانیسم کار می کنند.
این محصول از لحاظ کاربرد و نوع عملکرد، دارای 3 دسته فن دار، تابشی و کانوکتور می باشد.
فن هیتر
هیتربرقی فن دار:
این نوع محصول نیز دارای المنت بوده و به جای اینکه گرما را از طریق سطح به محیط منتقل کند، آن را از طریق فن خود به محیط پیرامون پرتاب می کند.
با توجه به این روش انتقال حرارت، بازده این محصول نسبت به نوع تابشی آن به مراتب بهتر است.
این نوع هیتر به منظور تنظیم دما دارای ترموستات می باشد و از امنیت بالاتری نسبت به نوع تابشی آن برخوردار است.
به دلیل پخش شدن هوای گرم تولید شده توسط المنت ها توسط فن دستگاه، هوای گرم در محیط به صورت لایه ای انباشته نمی شود.
هیتربرقی تابشی:
این دستگاه گرما و حرارت را از طریق تابش گرما به محیط پیرامون خود منتقل می کند.
گرمای تولید شده توسط المنت های دستگاه ایجاد می شود و از طریق یک سطح بازتاب کننده که در آن وجود دارد گرما را به محیط پیرامون منتقل می کند.
برد های کنترل کننده در این محصول وظیفه قطع و وصل جریان را بر عهده دارند.
هیتربرقی کانوکتور:
این نوع هیتر ها هم به صورت تابشی و هم به صورت فن دار تولید می شوند.
اما تفاوتی که این دستگاه با نمونه ای تابشی و فن دار دارد این است که دارای ابعاد بزرگتری نسبت به مدل های دیگر است.
هیتر برقی صنعتی
این محصولات در دو مدل تک فاز و سه فاز در بازار وجود دارند.
از این دستگاه ها به دلیل قدرت هوادهی بسیار بالا در سالن های بسیار بزرگ مانند سوله ها و کارخانه ها استفاده می کنند.
هیتر برقی صنعتیاز استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی، زنگ زدگی و نور خورشید برخوردار بوده و صدای بسیار کمی را تولید می کند.
این دستگاه همچنین دارای فن آکسیال می باشد که زمانی که المنت های دستگاه خاموش می شوند به صورت خودکار شروع به کار کرده و المنت های دستگاه را خنک می کند.
هیتر صنعتی
هیتر گازی
هیتر گازی هوا را به صورت موضعی گرم کرده و هوای گرم شده را به محیط منتقل می کند. منبع انرژی در این دستگاه ها انرژی گاز می باشد.
از آنجایی که گاز در بیشتر مناطق وجود دارد و قیمت پایین تری نسبت به برق دارد، از این رو نسبت به هیتر های برقی مقرون به صرفه تر خواهد بود، بنابراین می تواند گزینه مطلوبی برای گرمایش محیط های مختلف باشد.
این نوع محصول نیز دارای 3 نوع فن دار، بدون فن و تابشی است.
هیتر گازی فن دار
بیشتر از این هیتر ها به دلیل صدای زیادی که تولید می کنند در محیط های صنعتی و کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرد و گرمای تولیدی را به کمک فن خود و در جهت های مختلف و قابل تنظیم به اطراف خود هدایت می کند.
کنترل دما در این محصول از طریق ترموستات صورت می گیرد.
هیتر گازی بدون فن
مکانیسم این دستگاه بسیار شبیه به نوع فن دار آن است با این تفاوت که گرما را بدون فن به محیط منتقل می کند، که البته بازدهی کمتری نسبت به نوع فن دار خود خواهد داشت ولی مزیت بزرگی که دارد این است که بر خلاف نوع فن دار صدای زیادی تولید نمی کند و آزار دهنده نیست.
هیتر گازی تابشی
این دستگاه پیرامون خود را به روش تابشی گرم می کند و به همین دلیل فاصله کمی را نسبت به مدل های دیگر شامل می شود.
به همین دلیل بیشتر در محیط هایی از کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد که عده ای به دور ابزار خاصی جمع و مشغول به کار هستند و در این حالت استفاده از هیتر تابشی می تواند گرمای لذت بخشی را برای افراد دور آن به ارمغان آورد و برای قسمت های دیگر سالن که نیازی نیست گرم باشند، انرژی مصرف نمی کند.
در این موارد استفاده از این دستگاه علاوه بر اینکه گرمای مورد نیاز را تامین می کند، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می شود.
هیتر های گازی در دو حالت، با دودکش و بدون دودکش تولید می شوند که به صورت کلی مدل دودکش دار آن به دلیل امنیت بالاتر ارجحیت بیشتری نسبت به مدل بدون دودکش آن دارد.
اما در بسیاری از موارد، محلی برای خروج دود تعبیه نشده است و باید از مدل بدون دودکش آن بهره برد.
اما با این اوصاف از مدل بدون دودکش آن نباید در محیط های بسته و کوچک که تبادل هوایی خوبی صورت نمی گیرد، استفاده کرد.
اگر در محیطی نیز از این مدل استفاده شد باید نکات ایمنی کاملی را به منظور استفاده از آن در نظر گرفت.
اما اگر از این بحث بگذریم هیتر های گازی بدون دودکش به راحتی قابل جابجایی بوده و بازدهی به مراتب بالاتری نسبت به مدل با دودکش آن دارد به گونه ای که در حدود 90 درصد انرژی گاز را به انرژی گرمایی تبدیل می کند.
یونیت هیتر
یونیت هیتر
یونیت هیتر بیشتر برای ایجاد گرمایش در کارخانه ها، کارگاه ها، سالن ها و ساختمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
در این دستگاه کویل هایی به صورت مارپیچ قرار گرفته و فنی در پشت این کویل ها جا گرفته که گرمای موجود در کویل ها را به محیط پیرامون خود منتقل می کند.
این دستگاه ها در ساختار موتورخانه ای قرار می گیرند، به صورتی که آب گرم از موتورخانه توسط لوله کشی به یونیت هیتر ها منتقل شده و از این ترمینال ها به محیط منتقل می شود.
یونیت هیتر در مدل های دیواری، سقفی و زمینی به بازار عرضه می شوند.
این محصول به دلیل قدرت حرارتی بسیار بالا، سرعت زیاد در گرمایش، نیاز نداشتن به گرمایش مستقل و توزیع بسیار مناسب هوای گرم به محیط خود از محبوبیت بالایی در گرمایش کارخانه ها و سالن های بزرگ برخوردار است.
این محصول از لحاظ انرژی حرارتی به سه نوع آبی، بخار و برقی تقسیم می شود.
یکی از نقص های این دستگاه ها این است که از آنجایی که در سالن نصب می شوند و دسترسی به هوای آزاد ندارند، امکان ورود هوای تازه به سالن نیست و به این دلیل باید از یک هواساز نیز در سالن بهره برد.
راهنمای خرید هیتر
هیتر ها در انواع مختلف و در ظرفیت های متعددی تولید شده و به بازار عرضه می شوند.
در این نوشتار انواع مختلف این محصول را بررسی کردیم. اولین مسئله در خرید هیتر این است که حجم محیط خود را به دقت محاسبه کرده و با توجه به ظرفیت هر محصول و حجم محیط مورد نظر و انتظاری که از سیستم گرمایشی خود دارید، هیتر مناسب خود را انتخاب نمایید.
البته در انتخاب این محصول باید مناسب ترین منبع انرژی را نیز متناسب با محیط طبیعی خود انتخاب کرده و محصولی با این منبع انرژی انتخاب نمایید.
برای مثال اگر در مناطقی هستید که استفاده از انرژی برق برای شما مقرون به صرفه نیست بهتر است که از مدل های گاز سوز و یا گازوئیلی آن استفاده کنید، که البته این مدل ها هم نقص های مربوط به خود را داشته و علاوه بر گرم کردم محیط باعث آلودگی محیط زیست نیز می شوند ولی در عوض بسیار ارزان تر از مدل های برقی می باشند.
اما اگر در محیطی به سر می برید که دسترسی به گاز و یا سوخت های فسیلی برای شما سخت است و یا هزینه زیادی را به شما تقبل می کند و یا همچنین پاک بودن محیط برای شما اهمیت دارد می توانید از انواع برقی آن استفاده کنید.
هیتر ایستاده
بخاری یا هیتر صنعتی چیست؟
هیتر صنعتی در فرآیندهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که دمای یک شی یا فرآیند نیاز به افزایش دارد. … هیتر برقی صنعتی با تبدیل انرژی الکتریکی به گرما کار می کنند.
هیتر صنعتی در فرآیندهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که دمای یک شی یا فرآیند نیاز به افزایش دارد. به عنوان مثال ، روغن روغنکاری قبل از آنکه در یک دستگاه تغذیه شود ، باید گرم شود ، یا ممکن است یک لوله به ردیابی گرما نیاز داشته باشد تا از سرمازدگی در آن جلوگیری شود. هیتر های صنعتی با تبدیل انرژی الکتریکی به گرما کار می کنند. سپس گرما از طریق اشکال مختلف انتقال حرارت به فرآیند منتقل می شود
نیل زاگرس البرز سازنده انواع دستگاه شیرینگ پک و اولین سایت ثبت رپورتاژ رایگان تخصصی فنی