ناگفته نماند که شبیه ترین سیاره ای که می شناسیم زمین است. بدون سناریویی که در آن بسیاری از زمین ها در یک چندجهانی فرضی وجود دارند، این تنها سناریویی است که ما داریم.
ویژگی هایی که سیارهای را مانند زمین ما می کند - صخره بودن و جرم آن در میان سایر موارد مشابه است که برای محققانی که به دنبال جهان های دیگری مانند جهان ما هستند، مهم است.
کهکشانهای دیگر ممکن است پر از زمینهای مشابه باشند: در واقع، شواهد نشان میدهد که تنها در کهکشان راه شیری به ازای هر پنج ستاره خورشید مانند، ممکن است یک سیاره شبیه به زمین وجود داشته باشد.
زمین خانه ماست، که آن را در نوع خود خاص می کند. اما ممکن است تعداد بیشماری مانند آن در انتظار پیدا شدن یا حتی به دنیا آمدن باشد .
چه سیاراتی شبیه زمین هستند
اگرچه برخی از الزامات اساسی برای اینکه یک سیاره مانند زمین در نظر گرفته شود وجود دارد، اما بطور کلی، محدود کردن یک تعریف دشوار است.
ما می دانیم که جرم در شناسایی سیارات مشابه زمین کلیدی است: برخی از تحقیقات نشان می دهد که اجسامی با اندازه 1.6 برابر زمین بیشتر گازی هستند و این امر آنها را کمتر شبیه به سیاره ما می کند.
معمولاً ما سیارات را بر اساس حجم آنها دسته بندی می کنیم . هیچ مقولهای در زیر زمین وجود ندارد، بنابراین حتی اگر چیزی به اندازه عطارد وجود داشته باشد، ما همچنان آن را «زمین» مینامیم.»
جرم برای شناسایی جهانهایی مانند جهان ما حیاتی است، اما عوامل دیگری نیز وجود دارد که باید در نظر گرفت، مانند منطقه قابل سکونت !
یک ستاره : منطقه نه خیلی گرم و نه خیلی سرد که در آن آب مایع میتواند روی سطح سیاره وجود داشته باشد. همه چیز کمی ظریف تر می شود
جهان باید بتواند میزبان آب باشد و جوی داشته باشد - نه به نازکی مریخ، اما نه جوی پف کرده و نپتون مانند
حتی با این دستورالعمل ها، یک منطقه خاکستری وجود دارد. به عنوان مثال، برخی از محققان استدلال می کنند که یک سیاره نمی تواند مانند زمین باشد مگر اینکه به دور خورشیدی مشابه خورشید ما بچرخد ، یعنی یک ستاره دنباله اصلی نوع G.
اما جهان هایی وجود دارند که به نظر می رسد با توصیف یا حداقل بخش هایی از آن مطابقت دارند.
جهان های که زمین مانند هستند
اولین سیارههای فراخورشیدی - جهانهایی که به دور ستارههای ما میچرخند - در دهه 1990 کشف شدند. همه چیز، بسیار جدید است.
جالب است که دانشمندان چقدر توانسته اند در مدت زمان کوتاهی از این جهان های دور دست پیدا کنند. با کمک تلسکوپ های زمینی و فضایی، محققان حدود 4000 سیاره فراخورشیدی تایید شده و هزاران نامزد دیگر را یافته اند. تعداد نسبتا کمی از این دنیاها شباهت هایی به زمین دارند.
اما بعضی از آنها......هستند.
Kepler-186f
در سال 2014، تلسکوپ فضایی کپلر ناسا اولین سیاره به اندازه زمین را در منطقه قابل سکونت دیگری کشف کرد. این سیاره که Kepler-186f نام دارد، در فاصله 500 سال نوری از زمین در صورت فلکی ماکیان قرار دارد.
Kepler-186f مکان قابل توجهی در جستجوی حیات است. اگر مدار کپلر-186f بیش از حد غیرعادی باشد، نوسانات دمایی زیادی خواهد داشت. اما در تحقیقات دریافتهایم که گریز از مرکز Kepler-186f تقریباً نزدیک به صفر است. نوسانات دمایی زیاد را تجربه نمی کند و بنابراین احتمال بیشتری برای سکونت دارد.
Kepler-452b
ناسا سیاره فراخورشیدی Kepler-452b و ستاره آن را نزدیکترین مانند به سیاره ما و خورشید تا کنون می داند. اگرچه قطر آن 60 درصد بزرگتر از زمین است، اما تصور می شود که Kepler-452b صخره ای است و در منطقه قابل سکونت یک ستاره نوع G مشابه ستاره ما قرار دارد.
TRAPPIST-1
منظومه TRAPPIST-1 که در فاصله 40 سال نوری از ما قرار دارد، به سرعت - و به حقیقت - مورد توجه بسیاری قرار گرفت. نه تنها تمام هفت سیاره این منظومه به اندازه زمین و صخره ای به نظر می رسند، سه تای آنها در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار دارند. در حالی که آب مایع از نظر تئوری می تواند در TRAPPIST-1e، f و g جمع شود، سیارات دیگر احتمالاً خیلی نزدیک یا دور از خورشید خود هستند که در این " منطقه طلایی " قرار دارند .
در حالی که TRAPPIST-1 میزبان چشم اندازهای جالبی است، سیارات آن دوقلوهای گمشده زمین نیستند. برخی از تحقیقات مبتنی بر مدلسازی رایانهای نشان میدهند که حتی سیارات قابل سکونت TRAPPIST-1 ممکن است مانند زهره توسعه یافته باشند و آنها را برای میزبانی از آب بیش از حد گرم کرده باشد. TRAPPIST-1e ممکن است تنها سیاره در منظومه باشد که هنوز میزبان حیات است، اما بدون اطلاعات بیشتر، تایید آن غیرممکن است.
از سال 2009، اعضا و حامیان انجمن سیارهای به ستارهشناس دانشگاه ییل، دبرا فیشر و دیگر دانشمندان در بهبود فناوریهای شکار سیارههای فراخورشیدی کمک میکنند. درباره تلاش فیشر برای یافتن 100 دنیای زمین مانند بیشتر بدانید . |
آینده جستجوی جهان مانند زمین
برای پیشبینی بهتر قابلیت سکونت جهانهای مشابه زمین، محققان سیارات فراخورشیدی باید جو اطراف آنها را درک کنند. این به برخی از ابزارهای قدرتمند جدی نیاز دارد، و خوشبختانه، آنها به زودی ارائه می شوند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا (JWST)، یکی از قدرتمندترین شکارچیان سیارات فراخورشیدی است. بخش مهم و صریح ماموریت آن مطالعه جو در اطراف جهان های مشابه زمین است. بهعلاوه، به دنبال نشانههای زیستی میگردد.
در جستجوی جهان های دوردست برای چیزی که با دنیای خودمان به اشتراک گذاشته شده است، چیزی عمیقاً فروتنانه وجود دارد. برای وجود سیاره ای مانند سیاره ما شرایط دقیق زیادی لازم است. این ایده که این دقت می تواند خود را تکرار کند، از خاصیت زمین کم نمی کند. این امکان را تقویت می کند که زندگی در جای دیگری رشد کند. این یک افتخار است که اینقدر معمولی باشید.
نیل زاگرس البرز سازنده انواع دستگاه شیرینگ پک و تنها سایت درج رپورتاژ تخصصی